O nas

O kombuche

Kvalita

Sortiment

Kontakt

    ČO VŠETKO KOMBUCHA OBSAHUJE

      Podrobnou chemickou analýzou bolo dokázané, že kvasený nápoj obsahuje veľa biologicky cenných obsahových látok, ktoré z antibiotického pohľadu majú očistné účinky (odstraňujú z tela jedy): organičné kysliny, bielkovinové enzýmy a enzýmy štiepiace uhľohydráty, vitamíny a minerálne látky, kvasinky, polysacharidy...

          Dlhú dobu bolo isté, že glukorónová kyselina a tzv. pravotočivá kyselina mliečna L (+), obsiahnutá v kombuche, má jedny z najdôležitejších účinkov na naše zdravie. Niektorí odborníci popísali okrem toho pozitívne účinky enzymov (fermentov) a vitamínov, ktoré kvasený nápoj obsahuje tiež vo veľkom množstve. Pre mnohých milovníkov kombuchy nie sú kľúčovým bodom len živé prvky, ale i kyselina uhličitá, ktorá vzniká pri kvasnom procese fermentácie.

Najdôležitejšie obsahové látky kombuchy:

     Kyseliny: glukoronová, mliečna, octová, trôslová, glukónová, uhličitá, vínna, citrónová, oxalová, jantárová, malonová.

     Vitamíny: B1 ,B2 ,B3 ,B6 ,B12  kyselina listová, C, D, E, K.

      Enzýmy: invertáza, amyláza, kataláza, syridlový enzým, sacharóza, proteolytycké enzýmy. 

      Prvky: sodík, draslík, magnézium, vápnik, mangan, železo, kobalt, meď, zinok.


KOMBUCHA SLOVAKIA s.r.o, Zahradna 227, 05935   Batizovce ; Kontakt: kombucha@szm.sk