|
|
O nas O kombuche Kvalita Sortiment Kontakt |
ČO VŠETKO
KOMBUCHA OBSAHUJE Podrobnou chemickou analýzou bolo dokázané, že kvasený nápoj obsahuje veľa biologicky cenných obsahových látok, ktoré z antibiotického pohľadu majú očistné účinky (odstraňujú z tela jedy): organičné kysliny, bielkovinové enzýmy a enzýmy štiepiace uhľohydráty, vitamíny a minerálne látky, kvasinky, polysacharidy... Dlhú dobu bolo isté, že glukorónová kyselina a tzv. pravotočivá kyselina mliečna L (+), obsiahnutá v kombuche, má jedny z najdôležitejších účinkov na naše zdravie. Niektorí odborníci popísali okrem toho pozitívne účinky enzymov (fermentov) a vitamínov, ktoré kvasený nápoj obsahuje tiež vo veľkom množstve. Pre mnohých milovníkov kombuchy nie sú kľúčovým bodom len živé prvky, ale i kyselina uhličitá, ktorá vzniká pri kvasnom procese fermentácie. Najdôležitejšie obsahové látky kombuchy: Kyseliny: glukoronová, mliečna, octová, trôslová, glukónová, uhličitá, vínna, citrónová, oxalová, jantárová, malonová. Vitamíny: B1 ,B2 ,B3 ,B6 ,B12 kyselina listová, C, D, E, K. Enzýmy: invertáza, amyláza, kataláza, syridlový enzým, sacharóza, proteolytycké enzýmy. Prvky: sodík, draslík, magnézium, vápnik, mangan, železo, kobalt, meď, zinok. |
KOMBUCHA SLOVAKIA s.r.o, Zahradna 227, 05935 Batizovce ; Kontakt: kombucha@szm.sk